Perustietoa > Lähetyssaarnaajien tekniikka > Keskustelut > 1Jumalan olemus


Onko Jumalalla ruumis?

Mormonit uskovat, että Jumalalla on fyysinen ruumis. Tämän keskustelun aikana lähetyssaarnaajat vihjaavat siihen, että Jumalalla on ruumis (vrt. "meidät on luotu Hänen kuvakseen"), mutta eivät sano sitä suoraan. Mormonit uskovat, että ihmiset ovat kirjaimellisesti Jumalan poikia ja tyttäriä. Me emme ole jonkin luojan luomuksia vaan isän jälkeläisiä.

Kysymyksiä, jotka voit tehdä lähetyssaarnaajille:

  • Onko Jumalalla fyysinen ruumis? (Vastaus: Kyllä)
  • Mistä Hän sai tuon fyysisen ruumiin? (Vastaus: Paras vastaus tähän on odottaa neljänteen keskusteluun.) Jos kysyt tätä, voivat lähetyssaarnaajat kiemurrella hiukan. Tuskin sinun kannattaa ruveta kaivelemaan tätä syvemmältä juuri tässä vaiheessa. Suosittelen, että teet kysymyksen ja nyökkäät ja kiität vain, riippumatta siitä mitä he vastaavat. Sitten varmaan siirrytte seuraavaan periaatteeseen.

Onko Jumala todellakin niin mahtava?

Etuliite "kaikki-" on sellainen määre, jota kristityt mielellään käyttävät kuvaillessaan Jumalaa: Jumala on kaikkivaltias, kaikkitietävä, kaikkialla läsnäoleva jne. Kun kuvailee jotakin olentoa tällaisella sanankäytöllä, johon liittyy monia "kaikki" -liitteitä, ei kestä kauan ennen kuin kuvailee olentoa, jota ei loogisesti voi olla olemassa. Olennon, joka kuvataan sekä kaikkivaltiaaksi että kaikkitietäväksi ja kaikkihyväksi, on oltava vastuussa kaikesta olemassaolevasta, myöskin pahuudesta.

Kristityt filosofit ovat yrittäneet etsiä erilaisia kiertoteitä päästäkseen tästä perusheikkoudesta teologiassaan. He ovat tavallisesti päätyneet väittämään, että maailmankaikkeus hyötyy tavalla tai toisella pahuuden olemassaolosta, ja juuri sen vuoksi Jumala hyväksyy sen olemassaolon. Tähän voi taas vastata, että jos kerran maailmankaikkeus hyötyy siitä, niin eikö pahuus silloin itse asiassa ole hyvyyden eräs muoto?

En ole niinkään varma siitä, että on kovinkaan järkevää uskoa Jumalaan. En ole varma siitä, että voimme rakastaa Häntä. Jos Hän on edes olemassa, niin Hän muistuttaa hyvin usein jotain täysin simahtanutta isää. Montako rukousta hän jättää vaille huomiota? Moniko ihminen huutaa hänen puoleensa, eikä tule lohdutetuksi?

 


 Etusivu | Sivun alkuun

 

 2001-12-01 — 2004-02-25