KirjallisuusVaikeuksia Provossa

Kirj. Paul Rolly ja Joann Jacobsen-Wells. The Salt Lake Tribune, maanantaina 10.3.1997

Yhdysvaltojen Työtuomioistuin (Equal Employment Opportunity Commission, EEOC) on katsonut, että eräs rehtori Provon koulupiirissä on v. 1993 laittomasti erottanut erään opettajan, koska hän ei ollut mormoni, ja on määrännyt piirin korvaamaan tapahtuneen sopivalla summalla.

Määräys kohdistui piirin vaihtoehtokoulun Independence High'n rehtoria Gregory Hudnallia vastaan tehtyihin syytöksiin.

EEOC sanoi Hudnallin erottaneen Charles M. Larsonin sen jälkeen, kun Larson julkaisi Aabrahamin kirjaa käsittelevän teoksen, jota Hudnall piti "mormonisminvastaisena".

EEOC päätti, että Hudnall vähensi Larsonin oppitunteja saatuaan tietää Larsonin kirjasta v. 1992. Monia Larsonin vastuualueita annettiin toiselle opettajalle.

Vihdoin Larson erotettiin sillä tekosyyllä, että työtä oli liian vähän, ja eräs toinen palkattiin tekemään hänen työnsä.

Charles D. Burtner, EEOCn johtaja Phoenixissa, kirjoitti, että "erotus oli tehty verukkeen avulla [tekosyyn avulla peittämään todellista syytä] ja ettei häntä pidettäisi varalla uskontonsa vuoksi, sillä hän oli ei-mormoni."

Burtner jatkoi: ''Ellei [Provon koulupiiri] suostu keskustelemaan korvauksesta,'' aikoo EEOC neuvoa osapuolia ''lain suomista vaihtoehdoista loukatuille henkilöille ja Työtuomioistuimelle.''

Asianajajat sanovat, että tavallisesti EEOC myöntää haastekirjeoikeuden [loukatulle osapuolelle], jos se näkee asiassa syrjintää. EEOC harvoin päättää asian olevan niin törkeän, että se liittyy kantajaan sopimusneuvotteluissa.

 

 


 Etusivu | Sivun alkuun

 

 1999-11-18 — 2002-11-23