Opin ja Liittojen kirja

Luku 59


ILMOITUS, joka annettiin Joseph Smithin, profeetan, kautta Zionissa, Jacksonin piirikunnassa, Missourissa, 7. elokuuta 1831. Merkitessään muistiin tämän ilmoituksen profeetta kuvaili aluksi Siionin maata, jonne kansa silloin oli kokoontuneena. Ks. History of the Church, osa 1, s. 196. Maa pyhitettiin, niin kuin Herra oli käskenyt, ja tuleva temppelin paikka vihittiin. Herra antaa nämä käskyt erityisesti Siionin pyhiä varten. — Kansaa kiitetään siitä, että se totteli käskyä ja kokoontui Jacksonin piirikuntaan. — Eräitä kymmenessä käskyssä annettuja määräyksiä toistetaan. — Sapatin pyhyyttä tähdennetään. — Raskas rikkomus olla tunnustamatta Jumalan kättä kaikessa.
 1. Katso, autuaat ovat ne, sanoo Herra, jotka ovat tulleet tähän maahan katse kiinnitettynä vain minun kunniaani, minun käskyjeni mukaan.
 2. Sillä ne, jotka elävät, saavat periä maan, ja ne, jotka kuolevat, saavat levätä kaikista vaivoistansa, ja heidän tekonsa seuraavat heitä, ja he tulevat saamaan kruunun Isäni asuinsijoilla, jotka minä olen heille valmistanut.
 3. Autuaat ovat ne, jotka seisovat Siionin maassa ja jotka ovat olleet kuuliaisia minun evankeliumilleni, sillä heidät palkitaan maan hyvyydellä, ja maa on tuottava täydellä voimallaan.
 4. Ja heidät kruunataan myös siunauksin ylhäältä, ja monin käskyin ja ilmoituksin ajallansa — ne, jotka ovat uskollisia ja ahkeria minun edessäni.
 5. Sen tähden minä annan heille käskyn, sanoen näin: Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi kaikesta sydämestäsi, kaikesta väkevyydestäsi, mielestäsi ja voimastasi, ja palvele häntä Jeesuksen Kristuksen nimessä.
 6. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Älä varasta, älä tee huorin, älä tapa, äläkä tee mitään sen kaltaista.
 7. Kiitä Herraa, sinun Jumalaasi, joka tilassa.
 8. Uhraa Herralle, sinun Jumalallesi, uhri vanhurskaudessa, särjetty sydän ja murtunut mieli.
 9. Ja jotta voisit varjella itsesi täydellisemmin, niin ettei maailma saastuta, mene rukoushuoneeseen antamaan sakramenttiuhrisi minun pyhänä päivänäni,
 10. sillä totisesti tämä on päivä, joka on määrätty sinulle levätäksesi työstäsi ja omistaaksesi hartautesi Korkeimmalle,
 11. annettakoon kuitenkin lupauksesi vanhurskaudessa joka päivä ja joka aika.
 12. Mutta muista, että tänä päivänä, Herran päivänä, tuot uhrilahjasi Korkeimmalle ja annat sakramenttiuhrisi, tunnustaen syntisi veljillesi ja Herran edessä.
 13. Äläkä tee muuta tänä päivänä, valmista vain ruokasi sydämen yksinkertaisuudessa, niin että paastosi olisi täydellinen, eli toisin sanoen että ilosi olisi täydellinen.
 14. Totisesti tämä on paasto ja rukous, eli toisin sanoen ilo ja rukous.
 15. Ja jos te teette tämän kiittäen, iloisin sydämin ja kasvoin, ette paljolla naurulla, sillä se on synti, vaan riemullisin sydämin ja iloisin kasvoin,
 16. totisesti minä sanon, että jos te teette näin, maan täyteys on oleva teidän: kedon eläimet, ilman linnut ja kaikki, mikä kiipeää puissa ja kulkee maassa,
 17. niin myös yrtit ja hyvyys, joka saadaan maasta ravinnoksi tai vaatetukseksi, taloiksi tai aitoiksi, hedelmätarhoiksi, puutarhoiksi tai viinitarhoiksi.
 18. Kaikki, mikä tulee maasta omana aikanansa, on luotu hyödyttämään ihmistä ja hänen käytettäväkseen, sekä miellyttämään silmää että ilahduttamaan sydäntä,
 19. ravinnoksi ja vaatteiksi, mauksi ja tuoksuksi, vahvistamaan ruumista ja virkistämään sielua.
 20. Ja Jumala näkee hyväksi antaa kaiken tämän ihmiselle; sillä sitä varten se on luotu, jotta sitä käytettäisiin ymmärtäväisesti, ei kohtuuttomasti eikä ryöstäen.
 21. Eikä missään ihminen riko Jumalaa vastaan, eli ketään kohtaan hänen vihansa ei syty paitsi niitä kohtaan, jotka eivät tunnusta hänen kättään kaikessa eivätkä ole kuuliaisia hänen käskyillensä.
 22. Katso, tämä on lain ja profeettain mukaista; älkää siis vaivatko minua enää tällä asialla,
 23. vaan oppikaa, että se, joka tekee vanhurskauden tekoja, on saava palkkansa, rauhan tässä maailmassa ja iankaikkisen elämän tulevassa.
 24. Minä, Herra, olen sen puhunut, ja Henki todistaa siitä. Amen.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-15 - Päivitetty 1999-10-05