Opin ja Liittojen kirja

Luku 86


ILMOITUS, joka annettiin Joseph Smithin, profeetan, kautta Kirtlandissä, Ohiossa, 4. joulukuuta 1832. — Selitys Herran vertaukseen vehnästä ja lusteesta. — Sen soveltaminen myöhempiin päiviin.
 1. Totisesti, näin sanoo Herra teille, palvelijani, vertauksesta, jonka puhuin vehnästä ja lusteesta:
 2. Katso, totisesti minä sanon, että pelto oli maailma ja apostolit olivat siemenen kylväjät.
 3. Ja kun he ovat nukahtaneet, kirkon suuri vainooja, luopio, portto, Babylon, joka saa kaikki kansat, joiden sydämessä vihollinen, saatana, istuu hallitsemassa, juomaan maljastaan; katso, saatana kylvää lusteen. Sen tähden luste tukahduttaa vehnän ja ajaa kirkon erämaahan.
 4. Mutta katso, viimeisinä päivinä, juuri nyt, kun Herra alkaa tuoda esiin sanaa ja laiho alkaa kasvaa ja on vielä hento,
 5. katso, totisesti minä sanon teille: enkelit huutavat Herraa yöt ja päivät ja ovat valmiina ja odottavat, että heidät lähetettäisiin leikkaamaan vainiot.
 6. Mutta Herra sanoo heille: Älkää repikö lustetta pois, niin kauan kuin laiho vielä on hento — sillä totisesti teidän uskonne on heikko — ettette tuhoaisi myös vehnää.
 7. Antakaa sen tähden vehnän ja lusteen kasvaa yhdessä, kunnes elo on aivan kypsä; kootkaa sitten ensin vehnä lusteen seasta, ja kun vehnä on koottu, katsokaa ja nähkää, silloin luste sidotaan kimppuihin ja pelto jää poltettavaksi.
 8. Sen tähden, näin sanoo Herra teille, joilla pappeus on jatkunut isienne sukuperän vuoksi,
 9. sillä te olette laillisia perillisiä lihan mukaan ja olette olleet kätketyt maailmalta Kristuksen kanssa Jumalassa;
 10. sen tähden teidän elämänne ja pappeus ovat pysyneet, ja niiden on pysyttävä teidän ja teidän jälkeläistenne kautta siihen asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä on ikiajoista saakka puhuttu kaikkien pyhien profeettain suun kautta.
 11. Sen tähden, autuaat olette te, jos pysytte minun hyvyydessäni, valkeutena pakanoille ja tämän pappeuden kautta kansani Israelin pelastajina. Herra on sen sanonut. Amen.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-14 - Päivitetty 1999-10-05