Opin ja Liittojen kirja

Luku 113


VASTAUKSIA, jotka Joseph Smith, profeetta, antoi maaliskuussa 1838 muutamia pyhiä kirjoituksia koskeviin kysymyksiin.
  1. Kuka on Iisain kanto, josta puhutaan Jesajan kirjan yhdennentoista luvun ensimmäisessä, toisessa, kolmannessa, neljännessä ja viidennessä jakeessa?
  2. Totisesti, näin sanoo Herra: Hän on Kristus.
  3. Mikä on virpi, jonka Jesajan kirjan yhdennentoista luvun ensimmäisessä jakeessa sanotaan puhkeavan Iisain kannosta?
  4. Katso, näin sanoo Herra: Se on palvelija Kristuksen kädessä, ja hän polveutuu osaksi Iisaista samoin kuin Efraimista eli Joosefin huoneesta, ja hänelle on annettu suuri voima.
  5. Mikä on Iisain juuri, josta puhutaan yhdennentoista luvun kymmenennessä jakeessa?
  6. Katso, näin sanoo Herra: Se on Iisain samoin kuin Joosefin jälkeläinen, jolle pappeus ja valtakunnan avaimet oikeutetusti kuuluvat, jotta ne olisivat viirinä ja jotta kansani koottaisiin viimeisinä päivinä.
  7. Kysymyksiä, jotka Elias Higbee esitti: Mitä tarkoitetaan Jesajan kirjan viidennenkymmenentoisen luvun ensimmäisessä jakeessa käskyllä, joka kuuluu: Pukeudu voimaasi, Siion, ja mitä kansaa Jesaja tarkoitti?
  8. Hän tarkoitti niitä, jotka Jumala kutsuisi viimeisinä päivinä ja joilla tulisi olemaan pappeuden voima Siionin palauttamiseksi ja Israelin lunastamiseksi, ja voimaansa pukeutuminen on pukeutumista pappeuden valtuuteen, johon tytär Siionilla on oikeus syntyperänsä vuoksi; myös sen voiman palauttamista, minkä se oli menettänyt.
  9. Mitä tarkoitetaan sillä, että Siionin tulee irroittaa kahleet kaulastaan, toinen jae?
  10. Se tarkoittaa, että hajotettuja jäännöksiä kehotetaan palaamaan Herran tykö, josta ne ovat luopuneet. Jos ne palaavat, Herra lupaa, että hän on puhuva niille eli antava niille ilmoituksia. Katso kuudetta, seitsemättä ja kahdeksatta jaetta. Kahleet sen kaulalla ovat Jumalan kirouksia sen eli Israelin jäännösten päällä niiden ollessa hajotettuina pakanain keskuuteen.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-14 - Päivitetty 1999-10-05