Opin ja Liittojen kirja

Luku 122


HERRAN SANA Joseph Smithille, profeetalle, hänen ollessaan Libertyn vankilassa, Missourissa, maaliskuussa 1839. Ks. History of the Church, osa 3, s. 300. — Lohduttavia vakuutuksia. — Vainot, joita profeetta vielä tulisi kärsimään, sekä hänen mahdollinen marttyyrikuolemansa ennustetaan. — Ihmisen Poika oli niin ikään kärsinyt.
  1. Maan ääret tulevat kysymään nimeäsi ja mielettömät tulevat pilkkaamaan sinua ja helvetti on nostava raivonsa sinua vastaan;
  2. kun taas puhdassydämiset ja ymmärtäväiset ja jalot ja hyveelliset tulevat lakkaamatta etsimään neuvoa ja valtuutta ja siunauksia sinun kätesi alta.
  3. Eivätkä petturien todistukset koskaan tule kääntämään kansaasi sinua vastaan.
  4. Ja vaikka heidän vaikutuksensa tulee saattamaan sinut ahdinkoon ja telkien taakse, sinua tullaan kunnioittamaan, ja pientä tuokiota lukuun ottamatta äänesi tulee olemaan vihollistesi keskellä peljättävämpi kuin raivoisa jalopeura vanhurskautesi tähden, ja sinun Jumalasi on oleva rinnallasi aina ja iankaikkisesti.
  5. Jos sinä joudut kestämään ahdistusta, jos olet vaaroissa valheveljien keskellä; jos olet vaaroissa rosvojen keskellä; jos olet vaaroissa maalla tai merellä,
  6. jos sinua syytetään kaikenlaisilla väärillä syytöksillä; jos vihollisesi käyvät kimppuusi; jos he repivät sinut irti isästäsi ja äidistäsi ja veljistäsi ja sisaristasi, ja jos vihollisesi paljastetuin miekoin riistävät sinut vaimosi sylistä ja lapsiltasi, ja vanhin poikasi, vaikka vasta kuusivuotias, tarttuu vaatteisiisi ja sanoo: Isäni, isäni, miksi et voi jäädä luoksemme? Oi, isäni, mitä nuo miehet aikovat tehdä sinulle? ja jos hänet sitten ajetaan pois luotasi miekalla ja sinut raastetaan vankilaan ja vihollisesi kiertelevät ympärilläsi niin kuin karitsan verta janoavat sudet,
  7. ja jos sinut heitetään kuoppaan tai joudut murhaajien käsiin, ja kuolemantuomio langetetaan ylitsesi, jos sinut heitetään syvyyteen; jos pauhaavat aallot liittoutuvat sinua vastaan; jos raivoisat tuulet tulevat viholliseksesi; jos taivaat keräävät synkeytensä ja kaikki luonnonvoimat liittyvät yhteen tukkiakseen tien, ja ennen kaikkea, jos itse helvetti aukaisee kitansa päästäkseen sinuun käsiksi, tiedä, poikani, että tämä antaa sinulle kokemusta ja on hyväksesi.
  8. Ihmisen Poika on astunut alas, kaiken tämän alapuolelle. Oletko sinä häntä suurempi?
  9. Kulje siis edelleen tietäsi ja pappeus on pysyvä sinulla, sillä heidän rajansa on määrätty, eivätkä he voi niitä ylittää. Päiväsi ovat tiedossa, ja vuotesi eivät vähene, älä siis pelkää sitä, mitä ihminen voi tehdä, sillä Jumala on oleva kanssasi aina ja iankaikkisesti.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-14 - Päivitetty 1999-10-05