Opin ja Liittojen kirja

Luku 129


ILMOITUS, joka annettiin Joseph Smithille, profeetalle, Nauvoossa, Illinois'ssa 9. helmikuuta 1843. Tässä ilmoituksessa tehdään tiettäväksi kolme tärkeätä avainta, joiden kautta voidaan erottaa hyvät ja pahat enkelit tai henget. — On olemassa kahdenlaisia olentoja kuolevaisten lisäksi. — Ylösnousseita olentoja, joilla on ruumiit lihaa ja luuta. — Ruumiista eronneita henkiä ja henkiä, joilla ei koskaan ole ollut ruumista. — Kuinka ne voidaan tuntea.
  1. Taivaassa on kahdenlaisia olentoja, nimittäin enkeleitä, jotka ovat ylösnousseita olentoja ja joilla on ruumis lihaa ja luuta.
  2. Esimerkiksi, Jeesus sanoi: — Kosketelkaa minua ja katsokaa, sillä ei hengellä ole lihaa eikä luita, niinkuin te näette minulla olevan.
  3. Toiseksi: täydellisiksi tulleiden vanhurskasten henkiä, sellaisten, jotka eivät ole ylösnousseet, mutta perivät saman kirkkauden.
  4. Kun tulee sanansaattaja ja sanoo että hänellä on sanoma Jumalalta, ojenna hänelle kätesi ja pyydä häntä puristamaan kättäsi.
  5. Jos hän on enkeli, hän tekee näin, ja sinä tunnet hänen kätensä.
  6. Jos hän on täydelliseksi tulleen vanhurskaan henki, hän tulee kirkkaudessaan, sillä se on ainut tapa, millä hän voi ilmestyä.
  7. Pyydä häntä puristamaan kättäsi, mutta hän ei liikahda, koska on vastoin taivaan järjestystä, että vanhurskas ihminen pettäisi, mutta hän jättää kuitenkin sanomansa.
  8. Jos se on perkele valkeuden enkelinä, niin kun pyydät häntä puristamaan kättäsi, hän ojentaa sinulle kätensä, mutta sinä et tunne mitään, voit siten paljastaa hänet.
  9. Nämä ovat kolme tärkeätä avainta, joiden avulla voit tietää, tuleeko palvelus Jumalalta.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1998-10-22 - Päivitetty 1999-10-05