Opin ja Liittojen kirja

Luku 30


ILMOITUS, joka annettiin Joseph Smithin, profeetan, kautta David Whitmerille, Peter Whitmer nuoremmalle ja John Whitmerille Fayettessä, New Yorkin osavaltiossa, syyskuussa 1830, siellä pidetyn kolme päivää kestäneen konferenssin jälkeen, ennen kirkon vanhinten hajaantumista. Ks. History of the Church, osa 1, s. 115. — Henkilökohtaisia ohjeita annetaan, ja Oliver Cowderyn lähetystehtävä laamanilaisten keskuuteen mainitaan toistamiseen.
 1. Katso, minä sanon sinulle, David, että sinä olet peljännyt ihmistä etkä ole turvannut minuun voimaa saadaksesi, niin kuin sinun olisi pitänyt,
 2. vaan sinun mielesi on ollut enemmän siinä, mikä on maan päällä, kuin siinä, mikä on minun, sinun Luojasi, ja tehtävässä, johon olet kutsuttu, etkä sinä ole kuunnellut minun Henkeäni etkä niitä, jotka on määrätty johtajiksesi, vaan ne, joita en ole käskenyt, ovat sinua vietelleet.
 3. Sen tähden sinut on jätetty yksiksesi kysymään minulta ja tutkistelemaan sitä, minkä olet saanut.
 4. Ja kotisi olkoon isäsi talossa, kunnes minä annan sinulle lisää käskyjä. Ja hoida palvelustyötäsi kirkossa ja maailman edessä ja lähiseuduilla. Amen.
 5. Katso, minä sanon sinulle Peter, että sinun tulee matkustaa veljesi Oliverin seurassa, sillä aika on tullut, jolloin näen hyväksi, että sinä avaat suusi julistaaksesi evankeliumiani; älä siis pelkää, vaan ota vaarin veljesi sanoista ja neuvoista, jotka hän sinulle antaa.
 6. Ja olkoon sinulla ahdistus kaikissa hänen ahdistuksissaan ja ylennä aina sydämesi minun puoleeni rukouksessa ja uskossa anoen hänen ja itsesi pelastamista; sillä minä olen antanut hänelle voimaa rakentaa minun kirkkoni laamanilaisten keskuuteen.
 7. Enkä ole määrännyt ketään hänen yläpuolelleen hänen neuvonantajakseen kirkossa, kirkon asioissa, paitsi hänen veljensä Joseph Smith nuoremman.
 8. Ota siis vaarin tästä ja ahkeroi käskyjeni pitämisessä, niin sinut tullaan siunaamaan iankaikkiseen elämään. Amen.
 9. Katso minä sanon sinulle, palvelijani John: Ala tästedes julistaa minun evankeliumiani niin kuin pasunan äänellä.
 10. Ja sinun työsi on oleva veljesi Philip Burroughsin talossa ja sen lähiseudulla, missä ikinä sinua voidaan kuulla, kunnes käsken sinun lähteä täältä.
 11. Ja koko sinun työsi on tästedes oleva Siionissa kaikesta sielustasi; avaa aina suusi minun asiassani pelkäämättä sitä, mitä ihminen voi tehdä, sillä minä olen sinun kanssasi. Amen.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-15 - Päivitetty 1999-10-05