Opin ja Liittojen kirja

Luku 137


NÄKY, joka annettiin Joseph Smithille, profeetalle, Kirtlandissä Ohiossa, 21. tammikuuta 1836. Kysymyksessä oli endowmenttoimitusten antaminen sellaisessa muodossa kuin ne oli ilmoitettu. — Ks. History of the Church, osa 2, s. 380 381. — Näky selestisestä valtakunnasta. — Oppi kuolleitten pelastuksesta ilmoitetaan. — Kaikki lapset pelastuvat selestiseen valtakuntaan.
  1. Taivaat aukenivat meille ja minä näin Jumalan selestisen valtakunnan ja sen kirkkauden; olinko ruumiissani vai en, en tiedä.
  2. Näin sen portin sanomattoman kauneuden, josta tuon valtakunnan perilliset astuvat sisälle ja joka oli kuin tulenliekkien ympäröimä.
  3. Näin myös Jumalan liekehtivän valtaistuimen, jolla istuivat Isä ja Poika.
  4. Näin tuon valtakunnan kauniit kadut, jotka olivat ikään kuin kullalla päällystetyt.
  5. Näin isä Aadamin ja Aabrahamin sekä isäni ja äitini ja veljeni Alvinin, joka on kauan sitten nukkunut pois,
  6. ja ihmettelin, miten hän oli saanut perintöosan tuossa valtakunnassa, sillä olihan hän erinnyt tästä elämästä, ennen kuin Herra oli ryhtynyt kokoamaan Israelia toista kertaa eikä häntä ollut kastettu syntien anteeksisaamiseksi.
  7. Niin Herran ääni tuli minulle sanoen: Kaikki, jotka ovat kuolleet tietämättä tästä evankeliumista, mutta jotka olisivat ottaneet sen vastaan, jos heidan olisi sallittu viipyä maan päällä, ovat Jumalan selestisen valtakunnan perillisiä.
  8. Samoin kaikki, jotka tästä lähtien kuolevat siitä tietämättä, mutta jotka olisivat ottaneet sen vastaan koko sydämestään, ovat valtakunnan perillisiä.
  9. Sillä minä, Herra, tuomitsen kaikki ihmiset heidän tekojensa mukaan, heidän sydämensä halajamisen mukaan.
  10. Ja minä näin myös, että kaikki lapset, jotka kuolevat, ennen kuin saavuttavat vastuullisen iän, pelastuvat taivaan selestiseen valtakuntaan.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1998-10-24 - Päivitetty 1999-10-05