Opin ja Liittojen kirja

Luku 74


JOSEPH SMITHILLE, profeetalle, annetun ilmoituksen kautta esitettiin tämä selitys 1 Kor. 7: 14:aan Hiramissä, Ohiossa, tammikuussa 1832.
  1. Sillä mies, joka ei usko, on pyhitetty vaimonsa kautta, ja vaimo, joka ei usko, on pyhitetty miehensä kautta; muutoin teidän lapsenne olisivat saastaisia, mutta nyt he ovat pyhiä.
  2. Apostolien aikoina kaikkien juutalaisten keskuudessa, jotka eivät uskoneet Jeesuksen Kristuksen evankeliumiin, oli vallalla ympärileikkauksen laki.
  3. Ja tapahtui, että kansan keskuudessa syntyi suuri riita ympärileikkaamisen laista, sillä mies, joka ei uskonut, tahtoi, että hänen lapsensa ympärileikattaisiin ja he tulisivat Mooseksen lain alaiseksi, mikä laki oli täytetty.
  4. Ja tapahtui, että lapset, jotka oli kasvatettu Mooseksen lain alaisina, ottivat vaarin isiensä perinnäissäännöistä eivätkä uskoneet Kristuksen evankeliumiin, ja näin he tulivat epäpyhiksi.
  5. Tämän tähden apostoli siis kirjoitti seurakunnalle ja antoi sille käskyn, ei Herralta vaan itseltään, että uskovan ei pitäisi liittyä siihen, joka ei usko, paitsi jos Mooseksen laki poistettaisiin heidän keskuudestaan,
  6. jotta heidän lapsensa jäisivät ympärileikkaamatta ja se perinnäissääntö häviäisi, joka sanoo, että pienet lapset ovat epäpyhiä; sillä tämä perimätieto oli vallalla juutalaisten keskuudessa.
  7. Mutta pienet lapset ovat pyhiä, koska heidät on pyhitetty Jeesuksen Kristuksen sovituksen kautta; ja tätä kirjoitukset tarkoittavat.
Edellinen luku | Seuraava luku | Sisältö
Etusivu > Pyhät kirjoitukset
Luotu 1999-08-14 - Päivitetty 1999-10-05